Povratak otpisanih: Nikola Kalinić ponovo u reprezentaciji?
Nikola Kalinić, Foto: Emilija Jovanović

otkud sad ovo?

Povratak otpisanih: Nikola Kalinić ponovo u reprezentaciji?

Nije kraj?

Objavljeno: 17:01h

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović je tokom gostovanja u emisiji "Oko" na RTS-u govorio na mnoge košarkaške teme.

Sumirao je utiske sa Olimpijskih igara, podsetio se Svetskog prvenstva u Manili i usput otkrio da dvojica "vetarana" još uvek nisu rekla konačno "zbogom" reprezentaciji.

U pitanju su Vladimir Lučić i Nikola Kalinić. - Nisu se oprostili, nisu rekli da su završili reprezentativnu karijeru. Svi se čujemo, družimo se. Očekujemo da svako ko bude bio zdrav i spreman na odricanje da bude tu. Oni su momci veterani, iskusni, a ovi mlađi nadamo se da će da se odazivaju - rekao je Bogdan.

Lučić je ovako obrazložio svoju odluku.

Lučić i Pešić
Lučić i Pešićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Kad dođeš u ove godine, drugačije je. Postojale su stvari koje su uticale na verovatno najtežu ili jednu od najtežih odluka u karijeri, što sam i rekao Svetislavu Pešiću, jer sam kao kapiten mogao da predvodim svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Odlučio sam da ne igram. Imao sam bitne razloge i mnogi od njih su u vezi sa privatnim životom i nažalost, nisam se našao tamo. Sa druge strane, bio sam navijač i jako mi je drago što su napravili, kao i prošle godine, izvanredan uspeh. Odigrana je sjajna utakmica protiv SAD i ostaje žal zbog krajnjeg ishoda - rekao je Lučić. Kalinić je takođe uzeo odmor od reprezentacije. - Rekao sam da sam umoran ovog leta. Igrao sam mnogo u Barseloni i želeo sam jedno leto da dam sebi oduška.

Bonus video:

01:25

Bogdan Bogdanović u transu uz Milicu Todorović

(Espreso sport/OKO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.